ekologisk sättvitlök

Vitlök Vigor Supreme av Fransk typ säljes styckvis. Populär vitlökssort som är ekologiskt framodlad och passar särskilt bra för Skandinaviskt klimat, är mycket köldtålig. Vigor Supreme ger stora lökar med svagt lila skal, stora klyftor och en härligt fyllig smak. Vitlök innehåller mycket antioxidanter och även blasten används med fördel nedklippt i sallader och grytor. Messidrome har flätbar blast.
Planteras varje klyfta var för sig sent på hösten så lökarna precis hinner rota sig ordentligt före vintern. . 

Vitlök Thermidrome av Fransk typ säljes styckvis. Vanlig tidig vitlökssort som passar särskilt bra för Skandinaviskt klimat, är mycket köldtålig. Thermidrome ger stora lökar med vit skal med lila inslag. Vitlök innehåller mycket antioxidanter och även blasten används med fördel nedklippt i sallader och grytor. Thermidrome har flätbar blast och passar bra för lagring.

Vitlök Clédor säljes styckvis. Vitlökssort av silvervitlökstyp som passar bra för Skandinaviskt klimat och har mycket god lagringsförmåga. Clédor ger medelstora lökar med många mindre klyftor som har vit/brunt skal. Vitlök innehåller mycket antioxidanter och även blasten används med fördel nedklippt i sallader och grytor. Clédor är mindre benägen att bilda halslök och blasten är flätbar.


Vitlök Germidour av Fransk typ säljes styckvis. Tidig vitlökssort som är ekologiskt framodlad och passar bra för Skandinaviskt klimat. Germidour ger lökar med mild och fyllig smak och klyftor som har brunt skal. Vitlök innehåller mycket antioxidanter och även blasten används med fördel nedklippt i sallader och grytor. Germidour har en mild men ändå fyllig smak och lämpar sig utmärkt till exempel på grillen.

Senaste inläggen

Bloggarkiv