0001-3668682959_20210701_005258_0000

Amaryllisarna har kommit!

Amaryllisar

 

En försmak av julen, Nu har Amaryllisarna kommit till butiken!

 

En planterad amaryllis som köpts knoppig ska placeras ljust och vattnas sparsamt. Blomsterstängeln blir annars lätt för lång. Om detta hänt får man antingen staga upp den med en blomsterpinne så den inte välter, eller skära av blomstängeln till snittblomma. Som snittblomma har amaryllisen samma hållbarhet som kvar på löken.

 

 

Vi planteringen av en nyinköpt amaryllislök börjar man med att sätta de torra rötterna i vatten. Löken planteras sedan i vanlig blomjord, genomvattnas och placeras ljust. Därefter ges amaryllisen bara vatten när jorden torkat upp, annars blir blomstängeln väldigt  lång. När knoppen börjar slå ut ökas vattningen något. Efter blomningen skärs den vissnade blomman och stängeln bort.

 

Orange Souvering, Matterhorn, Nymph, Red lion, Lemon lime.

Från 65:-

 

 

 

 

 

amaryllis
amaryllis
Etiketter: * jul *

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln