Gnag skydd & Limring

Gnagskydd

Gnagskydd av plast. Viras runt trädstammar som skydd mot gnagare. 100 cm högt med små hål för att låta luften cirkuera emot stammen. 

Limring 

Limring på 5 meter för att förhindra att äppelträd kaläts från Weibulls.

 

Limring skyddar trädet från alla krypande insekter, särskilt den inte flygande honan av Frostfjäril, som klättrar upp i trädet längs sina ägg i grenveck och sprickor i barken. På våren kläcks äggen och larverna gör stor skada genom att äta de späda bladen. Limringen skyddar också mot myror som kryper upp längs stammen för att samla bladlössens söta avföring.

 

Limringen sätts på trädet före den första nattfrosten. Välj en jämn och slät plats på 60 - 80 cm höjd, på äldre träd med torr sprucken bark bör de största ojämnheterna jämnas till med kniv så att limringen ligger an ordentligt mot stammen. Klipp till en bit som är 3 cm längre än trädstammens omkrets för att få lite överlappning.

 

Under februari - mars rekommenderas att en ny limring sätts upp ovanför den gamla, så att larver som kläcks under den gamla limringen också fångas om de klättrar uppåt.

 

Limbeläggningen garanterar god fångst i flera månader utan att förändras av värme, kyla eller föroreningar på yten.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etikettmoln