0001-3668682959_20210701_005258_0000

-

Nu börjar hösten smyga sig fram och vi vill ju inte ha sorkar och möss som lever av våra buskar och träd i vintern.

Ett ffiffigt knep att få sorken att fly fältet är att gräva ner vinflaskor/glasflaskor.

som ni ser på bilden men gruppera gärna ihop ett gäng i olika höjd och låt några sticka upp mera änn denna..

 

Nu har tjejerna på trädgårn virrat till sig tänker ni menicke*

 

När flaskhalsarna sticker upp och vinden blåser i dom blir det ett *Uuu* ljud.. Ni vet som när barnen sitter o blåser i flaskor. Det ger ifrån sig vibrationer i backen och då trivs inte sork och andra små saker. Utan flyr fältet..

 

Små knep & knåp

*Sätt flaskorna i grupp med olika höjder

*Låt dom luta lite så att inte regnvatten går direkt i

*Sätt på flera ställen i trädgården.

Läs hela inlägget »

-

Fina fruktträd

Läs hela inlägget »

Nu börjar hösten rulla in och vi har fått hem de första ljungarna

Läs hela inlägget »

Då vissa redan börjat skrapa rutorna kan de va bra att täcka över de känsliga växterna som gurka o tomat mm med en fiberduk  finns på Blomsterhuset I Nordingrå och Ullånger.

Läs hela inlägget »

Rea -25% på trädgårdsväxter på vår bakgård. 
REA start 25/8/21 Välkomna in 

Läs hela inlägget »

De bästa tiderna för plantering är antinge på våren när man har möjlighet att vattna under sommaren eller NU!

Många träd och buskar kan du plantera långt in på hösten. Här får du de bästa tipsen för en lyckad höstplantering.

Varför är höstplantering så bra? Även om våren traditionellt sett varit den tid på året då vi planterar allra mest, framstår hösten alltmer som den bästa planteringstiden (speciellt i år med all torka). Det är flera faktorer som gör att det är bra för växterna att planteras under augusti, september, oktober och i vissa fall ännu senare. Jorden är naturligt fuktig på hösten vilket gör det lättare för växterna att etablera sig. Risken för torka är liten och de är inte beroende av din omvårdnad för att få det vatten de behöver, Även om den behöver att du vattnar krävs det inte lika ofta/mycket). Det kanske kan kännas lite konstigt att plantera sådant som på hösten ser vissnat ut, men under ytan arbetar rötterna fortfarande. De är aktiva även efter att allt ovan jord gått i vila och vissnat ner. På hösten kan plantan ägna all kraft åt att etablera sig, eftersom den inte behöver sätta nya skott. Rötterna är också det första som vaknar på våren. Det innebär att när du höstplanterar är växten på plats och kan starta på rätt ställe vid tidigast möjliga tillfälle. Det i sin tur ger den de bästa förutsättningarna att klara påfrestningar,

Allt som är krukodlat går i princip att plantera när som helst, så länge det inte är tjäle, men hösten är av ovan nämnda skäl en särskilt gynnsam planteringstid. Det ­gäller för perenner såväl som träd, ­buskar och perenner i kruka.
Jorden måste dock fortfarande vara tillräckligt varm för att de ska hinna börja utveckla sitt rotsystem på det nya planteringsstället. Annars löper de större risk att drabbas av tjältorka på våren. Det sker om bladen börjar ta upp och avdunsta vätska utan att kunna försörjas av rotsystemet. Lövfällande buskar och träd kan planteras så länge det går att gräva i marken.

Läs hela inlägget »

Presentkort går att lösas in i båda våra butiker

Läs hela inlägget »

Många fina noll cryss i butikerna

Läs hela inlägget »

flera nyanser av grönt 

Läs hela inlägget »