Driv upp din Amaryllis

interflora.se interflora.se

Amaryllis är en ståtlig och elegant lökväxt, som man lätt driver fram i hemmet. Lökar finns att få på hösten och vintern.Vi på Blomsterhuset har stora lökar och i regel så får dom en gång om året minst   1–3 blomstänglar, som i ändan får tre till fem klockformade blommor.
 
Plantering av löken
Våra lökar är redan planterade och satta i en innerkruka.  Så när du kommer hem med din lök är det bara att placera i en ytterkruka som du vill ha din Amaryllis i. Långa o korta lökar? tyvärr måste vi meddela att det är samma sorts lökar det enda som skiljer en lång o en kort amaryllis åt är hur mycket vatten den får. Mycket vatten  = en lång amaryllis, Lite vatten = en kort. För att driva på din amaryllis så sätt den i ett ljust och varmt läge. Vattna ca ett snapsgals i veckan tills dess att blomsterknoppen är på G då ökar du vattningen så att inte blommorna torkar in. 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv