slipp katter- kattens skräck


De har idag kommit hem en ny laddning av kattens skräck 

Problem med katter? Här finns en bra lösning för alla parter 
Kattens skräck ! 

Det är en fetbladig växt som när man vidrör bladen på kommer en mindre angenämn doft som påstås likna skunkens "doft".
Det är bara det att man måste vidröra bladen för att doften skall komma. och därför doftar dert ju bara när man är i rabatten. 

och ärligt -så hemskt är det inte för människor, däremot för djur med känslig nos kan det avskräcka.

Förutom katter så har man sett att även hundar, harar och kaniner ogillar lukten. Har man problem med några av dessa djur kan det vara en god idé att smyga in lite 'kattskräck' i krukorna eller rabatten.

Rekommenderat avstånd mellan varje 'kattskräck' i rabatten brukar vara 1-1,5 m. I vårt klimat räknas växten som en ettårig ört, men den går bra att övervintra inomhus. På sensommaren, i juli-augusti, kommer de ljusblå blommorna. Hos oss brukar höjden på plantan bli ca 35 cm. Plantering Plantan trivs allra bäst i ett soligt läge, men den fungerar även i halvskugga. Jorden ska vara väldränerad

Senaste inläggen

Bloggarkiv