skoggsniglar/ mördarsniglar 

Skogssniglar ( MördarsniglarDom här sniglarna som dyker upp under fuktiga kvällar hur tar jag kål på dom /Gustav

Hej Gustav  jadu, dessa delikatesser som nu mer finns ända upp till skellefteå får vi nog vänja oss vid men det finns sätt att begränsa. 

Fånga sniglar -hur du bygger en mycket effektiv snigelfälla, med hjälp av saker du troligen redan har hemma. Det färdiga resultatet kan du se till höger. Du behöver följande materiel:

PET-flaska 1,5 liter (tom plastflaska).
Tejp.
Öl 33cl.
Sax.

2 liters PET-flaskor går bra också. Flaskor av den mjuka typen är enklare att arbeta med. Vi använder elastisk ejtejp ca 2cm bred, men andra tejpsorter kan fungera lika bra.

Fördelar med denna fälla:
Fylls inte av regnvatten eller annat skräp.När sniglarna tagit sig in kan de inte komma ut.
Billig och enkel att bygga.

Vi hade en dam som tog en snigel på koll och berättade för oss att det är skogssniglar som finns i högakusten området, men naturligtvis finns de en o annan mördarsnigel. klimatet blir varmare så det är nått vi kommer att måste acceptera . men hur kan man mptverka dessa slemmiga långa varelser? 

*ni ser ölfällan ovanför 
* salta 
*använda en sax och klippa huvudet av dom - låter grymt men det är det mest skoningsfulla sättet
*använd snigelväck
* skaffa myskankor

Det är även viktigt att ni är i trädgården rör på er, låt inte gräset bli för högt, klipp gärna gräset på kvällstid i två omgångar. 

lite härlig info om dessa är ju att dom är kanibaler ;) dvs äter upp varandra så har du vare ute och klippt och är inne på ditt andra varv har säkert kompisar till den döda snigeln kommit fram och börjat käka, 
Dom är självfertila och hittar du små vita kulor på ca 3-4mm som ser ut som okokt ris när du är i rabatten är det mycke möjligt snigelägg. en snigel kan lägga ca 400ägg. - är man uppmärksam där kan man stoppa mängder

Etiketter: doktorn svara

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv