problem med katt, hare eller möss

Problem med katter
Hej jag  och min familj har problem med katter som gör sina behov i vår rabatt. Inte speciellt kul när man varma sommardagar inte kan sitta på sin veranda pga odören. 
Vi har testat, blomspruta med vatten
kanel, apelsinskivor, hönsnät över rabatten.. stora växter små växter.. -allt känns det som finns det nått som kan hjälpa?
Fd kattvännen med familj 


hejsan! '
Vi har vår Curre men förstår fullt och fast ditt problem med de små vännerna som lämnar avtryck  

det finns en växt som heter kattenskräck - Plectranthus caninus!  som jag skulle vilja rekomendera till dej  - vi har nyss fått hem den i butik också 

Det är en fetbladig växt som när man vidrör bladen på kommer en mindre angenämn doft som påstås likna skunkens "doft".
Det  är bara det att man måste vidröra bladen för att doften skall komma. och därför doftar dert ju bara när man är i rabatten. 

och ärligt -så hemskt är det inte för människor, däremot för djur med känslig nos kan det avskräcka. 

 Förutom katter så har man sett att även hundar, harar och kaniner ogillar lukten. Har man problem med några av dessa djur kan det vara en god idé att smyga in lite 'kattskräck' i krukorna eller rabatten.

Rekommenderat avstånd mellan varje 'kattskräck' i rabatten brukar vara 1-1,5 m.  I vårt klimat räknas växten som en ettårig ört, men den går bra att övervintra inomhus. På sensommaren, i juli-augusti, kommer de ljusblå blommorna. Hos oss brukar höjden på plantan bli ca 35 cm. Plantering Plantan trivs allra bäst i ett soligt läge, men den fungerar även i halvskugga. Jorden ska vara väldränerad

Etiketter: doktorn svara

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv