0001-3668682959_20210701_005258_0000

Utser Nordingrå till gayvänligast i landet


Utser Nordingrå till gayvänligast i landet

Under fredagen genomför Camilla Näslund en kampanj i Nordingrå där hon utser orten till gayvänligast i Sverige. 

Camilla Näslund beskriver sig själv som konceptutvecklare och trendkonsult. Hon har rötterna i Nordingrå ochbedriver en blogg, och på fredagen inledde hon en kampanj där hon själv utsett orten till gayvänligast i Sverige.

"Statistiskt sett borde det finnas ungefär 130 gaypersoner i Nordingrå. Vilka är de? Hur många av dem kommer tordas komma ut? Det finns såklart många personliga anledningar till varför man kommer ut eller inte, men tanken på och känslan av att unga personer på min hemort inte skulle känna sig bekväma med att komma ut motiverar mig till att förtydliga och förstärka den kärlek, öppenhet och tillhörighet som faktiskt finns där."

Kampanjen går bland annat ut på att byta ut flaggor i Nordingrå till regnbågsflaggor, och att sätta upp klistermärken. Över 14 företag och privatpersoner ställer upp på kampanjen och går med på att visa sitt stöd. 

– Kan jag få en enda person att känna sig mer trygg med att komma ut ur garderoben så vore det värt allting, säger hon. 
LÄS MER FRÅN TIDNING ÅNGERMANLAND HÄR

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etikettmoln