Vi hoppas att vi ska kunna ge er inspiration med våra begravningsblommor, trots denna svåra stund.
Tanken med blommor till begravning är att man vill ta sitt sista farväl av personen. Många gånger får vi uppdraget att göra begravningsdekorationer som ska spegla personen eller dennes stil. Därför kanske det inte alltid finns på bild och det är även därför vi är här. Hos oss är ni alltid välkomna att konsultera om begravningsblommorna eller berätta vad det är ni vill att vi ska förmedla.

Ett sista farväl

loading...

 Kistdekoration

Kistan och den avlidne står i fokus under hela begravningen och valet av blommor, färger och arrangemang på kistan får stor betydelse för hela ceremonin.

Genom att komplettera blommorna med ett fotografi eller ett föremål som påminner om den bortgångnes person och livsgärning, kan man göra den ännu mer unik och personlig.

 

Urn dekoration

Då urnsättningen sker vid ett senare tillfälle vill många ha någon form av blomma/dekoration som utsmyckning på urnan och de som deltar har ofta handbuketter som de lägger ner i graven tillsammans med urnan. Även här finns möjlighet att komplitera med en personlig ägodel eller ett fotografi.

 

Krans

Begravningskransen symboliserar med sin cirkelform traditionellt evighet.

Den är inte förbehållen de närmast sörjande utan kan lämnas av alla, även personer som inte är närvarande vid begravningsceremonin. Det är vanligt att arbetskamrater, grannar eller vänner går samman om en gemensam krans.

 

 

Dekoration / Bukett

Som ett alternativ till kransen kan man välja en sorgdekoration. Under begravningen placeras dekorationer och buketter på golvet intill kistan. Precis som kransen kan sorgdekorationen gärna förses med ett band eller ett kort med en sista hälsning. Sorgdekorationer kan göras stående, liggande och i olika former, som ett hjärta, ett kors etc. Här finns det stora möjligheter att välja något personligt och unikt.

 

 

Handros

Även om man hedrar den bortgångne med en krans eller ett annat sorgarrangemang vill man kanske ha en handbukett att lägga på kistan, eller i graven, när man går fram för att ta ett personligt farväl. här uppe i högakusten området är det vanligt med en röd ros och en grön kvist eller stjärngräs, men även här finns inga rätt och fel för valet av blommor.

 

utkörning

Vi kör ut till de flesta kyrkor i området så som Nordingrå kyrka, Ullånger/ Skog, Docksta/ vibyggrå,  Nora, Bjärtrå, med flera.

 

Tänk på att beställa en vecka i förväg om du vill ha band textade till blomsteruppsättningen eller om du har särskilda önskemål vad gäller val av blommor.

 

Förslag på Kort / band

Ditt minne lever
Du finns för alltid i Mitt/Våra hjärtan
Du finns i Våra hjärtan
Du var Mitt allt
Du kommer för alltid finnas i Mitt hjärta
En kär hälsning
En sista hälsning
Ett sista farväl
Farväl
Farväl min älskade maka/make
Fridfull vila
Frid över ditt minne
I ljust minne bevarad
Jag/Vi skall alltid minnas dig
Jag minns dig med glädje och stolthet
Låt blommorna viska ett tyst/stilla farväl

Minnena finns kvar

 

Det finns inga rätt och fel.

Hos oss kan du beställa gravskötsel 

Vid speciella dagar eller högtider erbjuder vi oss att lämna en bukett, tända ljus, eller plantera. 
Vi erbjuder även gravplantering med vår, sommar och höst/vinterblommor samt skötsel. 

 
Ring oss och vi berättar mer
Det enda vi är behöver gravnumret eller en utförlig förklaring på läget, samt de namn som står på gravstenen.