78964777-hfL2m

Ljung Calluna 

Det kom fler calluna 

Läs hela inlägget »

ljuvlig ljung 

Visst är denna sparsa ljungen vacker

Läs hela inlägget »

Höstplantera 


Många träd och buskar kan du plantera långt in på hösten. Här får du de bästa tipsen för en lyckad höstplantering.

Varför är höstplantering så bra? Även om våren traditionellt sett varit den tid på året då vi planterar allra mest, framstår hösten alltmer som den bästa planteringstiden (speciellt i år med all torka). Det är flera faktorer som gör att det är bra för växterna att planteras under augusti, september, oktober och i vissa fall ännu senare. Jorden är naturligt fuktig på hösten vilket gör det lättare för växterna att etablera sig. Risken för torka är liten och de är inte beroende av din omvårdnad för att få det vatten de behöver, Även om den behöver att du vattnar krävs det inte lika ofta/mycket). Det kanske kan kännas lite konstigt att plantera sådant som på hösten ser vissnat ut, men under ytan arbetar rötterna fortfarande. De är aktiva även efter att allt ovan jord gått i vila och vissnat ner. På hösten kan plantan ägna all kraft åt att etablera sig, eftersom den inte behöver sätta nya skott. Rötterna är också det första som vaknar på våren. Det innebär att när du höstplanterar är växten på plats och kan starta på rätt ställe vid tidigast möjliga tillfälle. Det i sin tur ger den de bästa förutsättningarna att klara påfrestningar,

Allt som är krukodlat går i princip att plantera när som helst, så länge det inte är tjäle, men hösten är av ovan nämnda skäl en särskilt gynnsam planteringstid. Det ­gäller för perenner såväl som träd, ­buskar och perenner i kruka.
Jorden måste dock fortfarande vara tillräckligt varm för att de ska hinna börja utveckla sitt rotsystem på det nya planteringsstället. Annars löper de större risk att drabbas av tjältorka på våren. Det sker om bladen börjar ta upp och avdunsta vätska utan att kunna försörjas av rotsystemet. Lövfällande buskar och träd kan planteras så länge det går att gräva i marken.

Läs hela inlägget »

vitlök

Sabagold
En av de tidigaste sorterna, omtyckt för att den är så odlingsvärd och för att den klarar ett lite tuffare klimat. Löken är stor, vit och rund och innehåller 10-18 klyftor. Avnjuts färsk eller torkad. Lagringsduglig och med flätbar blast.

Therador'
Utsökt smak, hög skörd och dessutom väldigt tålig och lättodlad. Vad mer kan man begära?

Unikat
En tidig, medelstor sort med grålila skal som oftast ger 8-13 vackert lilafärgade klyftor per lök. En vitlök från Tjeckien som både är köldtålig och lagringsbar. Det här är en läckerhet för såväl ögat som gommen.

Läs hela inlägget »

Vi fyller på med erbjudanden 

Läs hela inlägget »

Vårlökar 

Flera sorter allium
Tulpaner, liljor med mycket mera

Läs hela inlägget »

start  

Nu startar Stora planteringsveckan
7-13 september. 

Vi kommer att delta i den genom att ha fina erbjudanden i butiken.
 
Regler & Vilkor: 
*Erbjudnden gäller i  vår butik och kan inte kombineras med andra erbjudanden. 
* Erbjudanden Gäller så långt lagret räcker och med reservationer för felskrivningar. 
*Erbjudanden gäller endast under denna  vecka i vår butik. 
* För att se veckans erbjudanden följ oss på sociala medier eller här via hemsidan. 
*  Andra funderingar tas med Annelie eller Jennie 

Läs hela inlägget »

Nu har ljung,  aster ä, murgröna, kärleksört, x-bollar med mycket mera till höst planteringen börjat komma in i butiken

Läs hela inlägget »